Domain és tárhely

Nemzetközi és ékezetes domain keresés

Ezzel az domain kereső eszközzel ellenőrizheted, hogy az általad lefoglalni kívánt domain név
elérhető-e regisztrációra, vagy már foglalt. A hazai és a nemzetközi domain nevek között egyaránt kereshetsz.

Mi az a tárhely?

A tárhely az a szerver, ahol a weboldalad adatai vannak tárolva. Ezek láthatóak egy böngésző segítségével a kiválasztott domain neven keresztül.

Milyen tárhelyet válassz?

A tárhelycsomag kiválasztásánál irányadó a weboldal terjedelme és bonyolultsága. Egy rengeteg fényképet, videót tartalmazó weboldal /Webshop/ esetében más tárhely csomagra van szükség, mint egy kisebb terjedelmű, egyszerűbb oldal/Bemutatkozó oldal/ esetében.

Meg tudom változtatni a tárhely paramétereit a későbbiek során?

Az előfizetett tárhely paramétereit bármikor módosíthatjuk. Ha felveszed velem a kapcsolatot, a módosítás a weboldalad leállása nélkül megtörténik.

Mi az a Domain?

A legegyszerűbb értelmezés szerint a domain az interneten közzétett weboldalad neve, pl. redwebdesign.hu. A domain egy szerverre (tárhelyre) mutat, ahol a weboldal adatai vannak tárolva.

Hogyan tudsz új domaint regisztrálni?

Először gondold át, hogy mi legyen az új domain megnevezése vagy keress és talaljuk ki együtt.. Nincs is más dolgod mint felvenni velem a kapcsolatot.

Mennyi ideig tart egy domain regisztrációja?

A megrendelt domaint a díjbekérő számla kifizetését követően regisztrálódik. A domain a nemzeti regisztrátornál, a regisztrációt követő 24-órán belül működőképessé válik.