Miért az Egyoldalas Design a web jövője?

EGYOLDALAS WEBOLDAL ELŐNYEI

Rengeteg előnye van az egyoldalas weboldalnak, ettől függetlenül azt javaslom, hogy olvassa végig a cikket. 

WEBDESIGN/MEGJELENÉS

Fontos alapkövetelménye ez.  megjelenés és a körítés (pl.: animáció) fogja meggyőzni a látogatót. Ez elengedhetetlen mivel egy oldalon tudjuk csak az ügyfeleket meggyőzni arról, hogy jó helyen jár. Ahogy a látogató lefelé görget, és a lap aljára ér máris ügyfél lesz belőle. Legalábbis ez a terv.

EGY OLDALNYI TARTALOM

Ezt is az előnyökhöz sorolnám. Általában az ügyfeleimről elmondható, hogy nem nagyon szeretnek tartalmat írni. Nekik jó választás az egyoldalas weboldal. Nem kell sok szöveget küldeni a honlap készítőjének.

Arra viszont figyeleni kell, hogy azon az egy oldalon mindent tudatnunk kell a látogatóval ami számára érdekes lehet. Mivel kevesebb a hely, így nagyon tömören kell átadni az információt.

Ahogy az előző pontban is írtam, a lap aljára érve a látogatót annyira meg kell győzni, hogy elérjük vele a célunkat. Ez lehet az, hogy megrendeljen egy szolgáltatást vagy feliratkozzon a hírlevelünkre.

JÓ FELHASZNÁLÓI ÉLMÉNY

Az ilyen típusu oldalaknál a jó felhasználói élmény kialakítása könyebb. Mivel csak egy oldalunk van, így nem zavarja a látogatót az oldal töltése, és ha megfelelően van megtervezve  honlap, akkor a szükséges információkat is a megfelelő sorrendben találja meg.

Az egyoldalas weboldal kialakítása során a különböző tartalmi elemek blokkokba vannak rendezve, így a navigálása nagyon könnyű és egyértelmű. A látogatók nem is tévedhetnek el az oldalunkon.

 

OLCSÓ WEBOLDAL

Sajnos ez szokott a legnagyobb előny lenni. Igen, ez a fajta honlap olcsóbb, mint a hagyományos több oldalas változat. Mivel sajnos sok esetben a weboldal készítés során a pénz is jobban dominál, mint kellene, ezért ezt is pozítiv részhez vettem fel. 

Itt felmerül egy kérdés: Ha a céljainknak nem megfelelő az egyoldalas weboldal készítés, akkor jó, hogy megsporoltunk valamennyi pénzt? Szerintem nem. Éppen ezért jól gondoljuk át, hogy melyiket választjuk.

KERESŐBARÁT WEBOLDAL

Az összes információt egyetlen oldalra töltjük fel, így arra az egyetlen oldalra fogunk optimalizálni. Igy szerencsés esetben a keresők is szeretni fogják az oldalunkat. Ne felejtsük el, hogy a tartalmakat úgy kell megírni, hogy a látogatókat is érdekelje és hogy a keresőknek is megfelelő legyen.

EGYOLDALAS WEBOLDAL HÁTRÁNYAI

Nem szoktam ajánlani az egyoldalas weboldal választását az ügyfeleimnek. Szerintem hosszabb távon nem éri meg. Most felsorolnám azokat az érveket amik ellene szólnak.

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS

Lehet, hogy kényelmesebb egy oldalt feltölteni tartalommal, de a keresők ezt a fajta megoldást nem szeretik. Gondoljunk csak bele. Ha csak egy oldalunk van, akkor egyszer fogunk feljönni a google találati listáján. Az nagyon kevés. 

Ráadásul kevés kulcsszóra tudjuk csak rendesen optimalizálni honlapunkat, így sajnos kisebb az esély rá, hogy megtaláljanak minket a leendő ügyfeleink.

EGY OLDALNYI TARTALOM

Biztos, hogy elég az egy oldalnyi tartalom? Mi van ha több információra van szüksége a látogatónak? Nem biztos, hogy fel fog minket azért keresni.

Több mindennel foglalkozunk és sok mindenre szeretnénk kitérni? Semmikép se válasszuk ezt a fajta megoldást. Maradjunk a hagyományos több oldalas weboldalnál.

LASSÚ WEBOLDAL

Az esetek többségében az egyoldalas weboldal lassabb, mint a többi weboldal. Ennek oka a sok animációban és a hozzá tartozó sok plusz file betöltődésében keresendő. Nem biztos, hogy a látogatók ki fogják várni azt a plusz néhány másodpercet. Pláne nem mobilon.

HONLAP MÉRÉSÉNEK A HIÁNYA

Az ilyen honlapoknál nem tudjuk mérni a látogatói viselkedéseket. Nem fogjuk tudni, hogy hol gondolták meg magukat abban, hogy a mi ügyfeleink lesznek.

AKKOR KINEK IS ÉRI MEG AZ EGYOLDALAS WEBOLDAL

A fentieket végigolvasva feltünhetett, hogy én nem vagyok híve az egyoldalas weboldal készítésének, mivel hosszú távon nem fogja hozni a kívánt eredményt és az sem az ügyfélnek, sem nekem nem jó. Viszont vannak olyan esetek, amikor jó megoldás lehet.

Olyan cégeknek jó megoldás, akik még csak most indultak el és minden fillér számít nekik. Tudják, hogy szükséges a vállalkozás beindításához egy profi weboldal, de egyenlőre nincs rá elég keret. Ilyenkor egy egyoldalas bemutatkozó honlap jó választás. Rajta van minden információ, ami érdekelheti az ügyfeleket.

Ha viszont már van rá keret, mindenképpen érdemes tovább bövíteni a honlapot és ezáltal több ügyfelet megcélozni a neten.

    KíVÁNCSI, HOGY MENNYIBE KERÜLNE A SAJÁT WEBOLDALA?

    Kérje díjmentes és személyre szabott ajánlatomat saját honlapjára!

    Copyright © 2020 – Minden jog fenntartva. © Design By Red Web Design
    Felhasználási feltételek : Adatvédelem